Ordering Form

Name:
Email Address:
Handphone No:
Telephone No:
Type of order incl. delivery(4 bottles=1 carton):
Delivery Address (East Malaysia by carton Only):
Bank For Money Transfer 564874000499-Maybank - Prosper Pharmacy
14400000185202 - CIMB - Noor Esmawaty
4960669910 - Public Bank - Noor Esmawaty

To pay by money transfer:

M2U - Prosper Pharmacy - 564874000499

CIMB - Noor Esmawaty - 14400000185202

Public Bank - Noor Esmawaty - 4960669910

To pay by credit/debit card please click here

Please paste proof of payment here

Put a website form like this on your site.

monavie


Monavie RM175/750ml

Monavie adalah jus buah-buahan yang terdiri daripada 19 jenis buah (Acai berry sebagai bahan utamanya)

Acai berry (sebutannya asahi)
Promeganate (Delima)
Bilberry
Passion Fruit (Markisah)
Wolfberry (Goji Berry)
Blueberry
Cranberry
Kiwi
Aprikot
Prune
Nashi (Japanese Pear)
Aronia
Camu-camu
Acerola Cherry
Banana
Pear
Lychee
White Grape
Purple Grape




Kandungan utama Jus Monavie ialah Acai Berry yang hanya terdapat di Amazon. Proses mengutip buah Acai ni pun bukannya mudah, dalam masa 24 jam selepas dipetik ia mestilah segera diproses, jika tidak segala khasiat yang terkandung didalamnya akan musnah, yang tinggal hanyalah serat (fiber)


The image “http://tbn1.google.com/images?q=tbn:uSVd_7al56e02M:http://www.healthy-life-tips.com/molly_weight_loss_blog/mollys_files/acai-berry.jpg” cannot be displayed, because it contains errors. The image “http://tbn1.google.com/images?q=tbn:PdwFlWzAOPBteM:http://nutritionhealthblog.com/images/acai.jpg” cannot be displayed, because it contains errors. The image “http://tbn2.google.com/images?q=tbn:5K5ioS6bHXC05M:http://acai4dummies.com/images/Palm%2520trees%2520of%2520the%2520acai%2520berry1.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Inilah rupa buah Acai tu...sebutannya (Asahi).
Pokoknya macam pokok pinang, kena panjat utk petik buah Acai. Bukan senang...dekat situ juga diproses.

Monavie ialah nama company
Monavie juga nama produk
Setakat ni ada 3 jenis
Monavie Original - ada dalam bentuk jus dan juga gel
Monavie Active -
ada dalam bentuk jus dan juga gel
Monavie Pulse
- ada dalam bentuk jus dan juga gel

The image “http://tbn3.google.com/images?q=tbn:Kszjk0re5bxnPM:http://www.delmarvayouth.com/images/original_active_pulse.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.

Beza diantara Monavie Original, Active & Pulse
Monavie Original - 19 buah
Monavie Pulse - 19 buah
Monavie Active - 19 buah + Glucosamine HCl (daripada jagung)

monavie - halal




Oleh kerana penampilan botolnya nampak seperti wine ia telah diperkatakan dengan meluasnya sejak dilancarkan.

MonaVie adalah 100% daripada buah-buahan tanpa tambahan gula dan juga tidak mengandungi alkohol. Oleh itu MonaVie telah diklasifikasikan sebagai Non-Alcohol Vegetarian.

Monavie telahpun mendapat pengiktirafan halal oleh IFANCA pada 30 Jun 2009

Sijil Halal

Sijil Halal
Klik gambar untuk lebih jelas

Acai berry adalah bahan utama di dalam Jus MonaVie
Khasiat nutrisi yang ada di dalam Acai berry


Anthocyanins (Antioksidan)
Protein
Omega Fatty Acids (Omega 3, 6, 9)
Phytosterols
Polyphenols
Fiber
Vitamins
- B1, B2, B3 (
Niacin), C, E
Minerals - Iron, Calcium, Phosporus, Copper, Cobalt, Chromium, Manganase

Anthocyanins (Antioksidan)
Anthocyanins adalah flavonoid pigments yang dihasilkan oleh tumbuhan.
Anthocyanins memberikan warna (ungu gelap) pigmentation yang cantik dan menyerlah kepada buah Acai untuk menarik perhatian manusia & haiwan.Anthocyanins bertindak sebagai pelindung matahari (sunscreen) kepada buah Acai.

Pokok Acai yang tinggi dan hidup subur di hutan Amazon menjadikan buah Acai terdedah kepada cahaya matahari yang sangat terik dan menyebabkan ia mengalami tekanan terhadap sinaran ultra-violet.

Sinaran UV akan menggalakkan pembentukan radikal bebas di dalam buah Acai, disinilah Anthocyanins bertindak memerangi radikal bebas tersebut.

Apa yang menariknya ialah semua ciri-ciri antioksidan yang terdapat pada Anthocyanins akan kekal walaupun ia telah dimakan oleh organisma lain termasuklah manusia.

Kesimpulannya Anthocyanins bertindak sebagai pelindung sinaran UV kepada buah Acai, ia juga bertindak sebagai pelindung sinaran UV kepada kulit manusia.

"Dengan kata lain dah tak payah sapu krim yang ada SPF 15, 30 dan sebagainya hanya dengan mengamalkan minum Jus MonaVie ini, kulit kita sudah dilindungi dari sinaran UV secara tidak langsung"

Anthocyanins - French Paradox
Berdasarkan amalan pemakanan yang tinggi gula, lemak, nicotine, kopi, gandum bagi kebanyakan orang Perancis boleh mengakibatkan mereka mendapat penyakit-penyakit kritikal seperti darah tinggi, kencing manis, kolesterol tinggi dan lain-lain. Tetapi apa yang terjadi adalah sebaliknya - mereka masih sihat tanpa penyakit walaupun mengamalkan diet yang tidak sihat, fenomena ini dipanggil French Paradox.

Apa kaitannya Anthocyanins dan French Paradox?
Pakar kajiselidik mempercayai Anthocyanins didalam red wine yang diminum oleh orang-orang Perancis telah mengurangkan risiko mereka daripada mendapat penyakit-penyakit kritikal walaupun mengamalkan diet yang tidak sihat. Oleh kerana kuantiti Anthocyanins di dalam
red wine sudah cukup bagus untuk mengelakkan mereka daripada mendapat penyakit, Anthocyanins yang terkandung di dalam Acai berry adalah 30 kali ganda lebih banyak daripada red wine..."anda bayangkan lah sendiri kebaikan mengamalkan minum Jus MonaVie"

Agak-agak macam mana diet kita di Malaysia ni ya?
Nasi Lemak, Roti Canai, Briyani Kambing, Kari Kepala Ikan...semuanya sukar ditolak.

Sesiapa yang suka makan kambing dan makanan berlemak-lemak tu minumlah MonaVie sebab Monavie ada Anthocyanins

Omega Fatty Acids (Omega 3, 6, 9)

Acai berry kaya dengan lelemak sihat Omega 3, 6 & 9. Hampir 50% daripada kandungan Acai berry ialah lelemak sihat ini.
Pada 8 September 2006, US FDA (Food and Drug Administration) telah membuat pernyataan bahawa kajian menunjukkan dengan penggunaan EPA dan DHA Omega-3 dapat mengurangkan risiko daripada serangan sakit jantung CHD (coronary heart disease).

Acai berry juga kaya dengan Asid Amino dan Protein
Asid Amino adalah blok pembinaan Protein. Dalam 100g hidangan Acai berry, 8g daripadanya adalah Protein. Protein berfungsi membina tisu-tisu baru dan membaiki sel-sel yang rosak.

Acai berry adalah sumber Sterol tumbuhan yang cemerlang!
3 sterol tumbuhan (photosterols) telah dikenalpasti terkandung di dalam Acai berry -
B-Sitosterol
Campesterol
Sigmasterol
Kajian menunjukkan Photosterols dapat memberi manafaat yang baik terhadap tahap kesihatan jantung dan sistem penghadaman dengan menguatkan saluran pencernaan agar menyerap lebih nutrient dan melancarkan pembuangan bahan yang tidak diperlukan oleh tubuh.


Acai berry adalah sumber serat(fiber) yang bagus
Didalam setiap 100g freeze dried serbuk Acai terdapat 14g fiber.
Dr Perricone stated in his 2005 book " The Perricone Weight-loss Diet":

"Because of the excellent fatty acid, amino acid, and anti-inflammatory profile, Acai deserves star billing. One of the qualities I love about Acai is that it provides us quality protein, healthy fat, and powerful antioxidants, all in one amazing berry." (pp. 58-59)

It is also Dr. Perricone's opinion that Acai allows "all hormones, neurotransmitters, and insulin receptors to function more efficiently; critically important to maintain homeostasis, that is, keeping the body working as it should because all of its systems are in balance." (p 59). It is Dr. Perricone's belief that only when this balance happens can someone lose weight or keep from gaining additional unwanted weight.

"Acai is good for weight loss because it contains cyanidin"
Dr. Perricone continues "Acai is good for weight loss because it contains cyanidin, a highly antioxidant phytochemical compond." This claim is based on a Japanese research report that found evidence that cyanins work by reducing fat absorption and "draining body fat". (p 59)

"Acai fruit is a superb source of giving your body it's daily requirements of nutrients"
If you are taking Acai berry juice for general healthy living, 1 to 2 ounces a day.

If you are trying to lose weight and want to use Acai berry juice to help you get your body in balance, 2 to 4 ounces a day depending on your size and your diet, if you've been eating a lot of processed foods then drink more. Remember this is not what is going to make you lose weight. It is going to put your body in a better physiological condition for you to burn more calories then you consume. You want to get your body to that point where you are "in balance".


Daripada petikan di atas dapat difahami bahawa Acai berry membantu mengekalkan homeostatis badan dan kesemua sistem berfungsi dalam keseimbangan yang optima. Secara tidak langsung Acai berry dapat membantu menurunkan berat badan. Tambahan pula Acai berry mengandungi fiber yang tinggi dan photosterols dalam Acai berry meningkatkan sistem penghadaman dan penyingkiran bahan buangan.





Monavie Original & Monavie Active





MonaVie Original - dalam bentuk jus dan juga gel
Mengandungi 19 jenis buah-buahan
Boleh diminum oleh semua golongan termasuk kanak-kanak dan juga wanita mengandung & menyusukan anak.
* menawarkan antioksida yang berpotensi untuk melawan radikal bebas
* khasiat pelbagai nutrisi dalam satu botol untuk mendapatkan tahap kesihatan yang optima


* 1 paket 30ml(1oz) Monavie Original Gel = 2oz Jus Monavie Original


MonaVie Active - dalam bentuk jus dan juga gel
MonaVie Active - 19 buah + Glucosamine Hydrochloride (daripada jagung)

MonaVie Active menampilkan glucosamine hydrochloride yang secara saintifiknya telah menunjukkan mampu meningkatkan fungsi sendi yang memudahkan kita bergerak bebas.

Individu yang mengamalkan MonaVie Active ini mendapati tahap tenaga dan kesihatan mereka meningkat dan juga masalah sendi mereka bertambah baik.

Amalkan minum MonaVie Active 4 oz setiap hari dapat meningkatkan aktiviti antioksida dalam tubuh seterusnya melawan radikal bebas yang menyerang sendi badan.

MonaVie Active dirumus berasaskan formula yang sangat selamat, walaubagaimanapun untuk jangka masa panjang ia tidak digalakkan kepada kanak-kanak dibawah 12 tahun dan wanita mengandung & menyusukan anak. Golongan ini sesuai minum MonaVie Original.


Glucosamine Hydrochloride
Glucosamine hydrochloride adalah kompaun semulajadi yang boleh ditemui didalam badan manusia yang membantu pembentukan rawan (cartilage). Glucosamine juga membantu melincirkan dan memberi kusyen untuk memelihara sendi tubuh.

Terdapat 3 jenis glucosamine -
Glucosamine hydrochloride (GlucosamineHCl)
Glucosamine sulphate
N-acetyl glucosamine

Kedua-dua Glucosamine HCl dan Glucosamine sulphate akan bertukar kepada glucosamine "bebas" dengan cepatnya apabila berada di dalam perut kita. Oleh itu kedua-dua glucosamine ini boleh ditafsirkan sebagai sama tahap kerberkesanannya. Walaubagaimanapun, Glucosamine HCl mengandungi 79% glucosamine, manakala glucosamine sulphate mengandungi di antara 47-52% glucosamine sahaja. Sebab itu MonaVie Active dirumus menggunakan Glucosamine HCl kerana kandungan glucosamine nya sangat tinggi.


* 1oz Jus MonaVie Active mengandungi 375mg Glucosamine HCl

* 1 paket 30ml(1oz) Monavie Active Gel = 2oz Jus Monavie Active


FREE Membership Form

Siapakah penaja anda?/Who's your sponsor?
ID Penaja (Jika penaja lain)/Sponsor's ID (If different Sponsor)
Nama Penaja/Sponsor's Name
Nama/Name:
No. KP/ID. No.
Tarikh Lahir(hhbbtttt)/DOB(ddmmyyyy):
Alamat Emel/Email Address:
No. Telefon/HP Number:
Alamat/Address:
Pelaburan Pilihan/Choice of Investment
Pengalaman MLM/MLM Experience Tiada/None
Pernah aktif/Once active
Masih aktif/Still active

This online form was provided by Freedback.

Precious Moment With Steve Merritt

Photobucket